סיכום המחקר הקליני על תזונת מחלימי סרטן

– המחקר נערך במרכז לחקר הסרטן באוניברסיטת טקסס, ו פורסם ב-2021 בכתב העת
Gynecologic Oncology ע”י ד”ר ג’יימס קורטני וחוקרים נוספים מאוניברסיטת טקסס.

השתתפו 51 נשים מחלימות מסרטן שחלות בשלבים 2-4, בממוצע גיל 54.
הן חולקו לשתי קבוצות:
– קבוצה A (25 נשים) צרכה 10 סוגי ירקות ופירות ביום.
– קבוצה B (26 נשים) צרכה 5 סוגים + תוסף תזונה על בסיס פירות וירקות.
– נערכו בדיקות דם וסקרי תזונה בתחילה ולאחר 6 חודשים.
– לא נמצא הבדל משמעותי במדדי בריאות, אך קבוצה B דיווחה על קלות יישום רבה יותר.
– רמות החלבון היו גבוהות יותר בקבוצה B.
– מטרתו לבדוק אם תוספי תזונה יכולים לגשר בין התזונה הרצויה לממשית של מחלימות
סרטן.
– קבוצה אחת צרכה 10 סוגי ירקות ופירות, השנייה 5 סוגים + תוסף תזונה.
– נמצא שתוצאות הבריאות היו דומות, אך עם יתרונות קלים לקבוצה שנטלה את התוסף.
– המחקר מצביע שתוספי תזונה יכולים לשפר תזונה של מחלימי סרטן.

מסקנה: תוספי תזונה יכולים לסייע במילוי הפער בין האידאלי למעשי בתזונת מחלימי סרטן.

סיכום: מחקר חשוב המראה שניתן להשתמש בתוספי תזונה כדי לשפר את תזונת מחלימי סרטן
לטובת החלמה מיטבית.

פוסטים דומים

  • רוצים להיות עשירים?

    6 דברים שאתם חייבים לעשות על הבוקר!!! הטיפים השימושיים להצלחה ועושר. אכן נראה שיש מספר הרגלים חשובים שכדאי לאמץ:-קימה מוקדם כדי לפתח שגרה בריאה ולתכנן את היום-אכילה בריאה ועיסוק בספורט לשמירה על הגוף והנפש-קביעת מטרות ויעדים לטווח הארוך ותכנון סדר יום יעיל-לבוש מוקפד ומכובד שמשפר את הביטחון העצמי-למידה והעשרה מתמדת של הידע והכישורים-פיתוח תודעת הטוב…

  • השפעת נגיף הקורונה על המוח בטווח הרחוק

    מחקרים שנערכו בנושא של השפעת נגיף הקורונה (SARS-CoV-2) על המוח בטווח הרחוק. על פיהמחקרים הללו נראה שישנם יתרונות בהבנת השלכות הנגיף על המערכת העצבית ועל פונקציותהמוח. הנגיף נכנס לגוף בדרכים שונות, ונתונים מוקדמים מראים שיכול להיות שהוא מצליח להגיע גםלתאי העצבים שבתוך האף, המחוברים למערכת הלימבית במוח. ממצאים כאלה מעידים על יתרונות פוטנציאליים של המחקר…

  • | | |

    חשיבות תזונה עם אינדקס גליקמי נמוך

    מהו אינדקס גליקמי?
    האינדקס הגליקמי (Glycemic Index או בקיצור GI) הוא מדד המשקף את ההשפעה של מזונות שונים על רמת הסוכר (גלוקוז) בדם. המדד מדרג מזונות ביחס ללחם לבן (GI=100) או גלוקוז (GI=100). תוצאת המדד מצביעה על האופן שבו צריכת המזון תשפיע על רמת הסוכר בדם.
    דירוג מזונות לפי האינדקס הגליקמי:
    • אינדקס גליקמי נמוך (GI < 55 ביחס לגלוקוז): מזונות שגורמים לעלייה הדרגתית ואיטית ברמת הסוכר בדם, דבר המקל על הגוף. • אינדקס גליקמי בינוני (GI בין 56-69 ביחס לגלוקוז): מזונות שגורמים לעלייה מהירה יותר של רמת הסוכר בדם. • אינדקס גליקמי גבוה (GI > 70 ביחס לגלוקוז): מזונות שגורמים לעליות חדות ומהירות של רמת הסוכר והאינסולין בדם, דבר המהווה סיכון בריאותי, בעיקר לאנשים בעלי עודף משקל או לאנשים שאינם עוסקים בפעילות גופנית.
    יתרונות תזונה עם אינדקס גליקמי נמוך:
    • שמירה על רמות אנרגיה מאוזנות: פחמימות בעלות אינדקס גליקמי נמוך נכנסות לזרם הדם בצורה הדרגתית, מה שמאפשר שמירה על רמות אנרגיה יציבות לאורך זמן.
    • תחושת שובע לאורך זמן: צריכת מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך מסייעת לשמירה על תחושת מלאות לאורך זמן רב יותר בין הארוחות.
    • ירידה במשקל ושמירה על משקל תקין: תפריט תזונה המבוסס על מזונות עם אינדקס גליקמי נמוך מסייע בירידה במשקל ושמירה על משקל גוף תקין.
    • הגברת רגישות לאינסולין: תפריט כזה מסייע בהגברת רגישות הגוף לאינסולין, דבר חשוב במיוחד לחולי סוכרת.
    • איזון מחלת הסוכרת: פחמימות עם אינדקס גליקמי נמוך עוזרות באיזון רמות הסוכר בדם ומקטינות את הסיכון למחלות לב.
    • הפחתת רמות כולסטרול: תזונה עם אינדקס גליקמי נמוך יכולה להוריד את רמת הכולסטרול בדם.
    • התמודדות עם תסמונת השחלות הפוליציסטיות: מזונות אלו עוזרים בהתמודדות עם הסימפטומים של תסמונת השחלות הפוליציסטיות.
    • הקטנת הרעב: מזונות עם אינדקס גליקמי נמוך מקטינים את תחושת הרעב ושומרים על תחושת מלאות לאורך זמן.
    • שמירה על סבולת גופנית: תזונה עם אינדקס גליקמי נמוך מסייעת לשמור על הסבולת במאמצים גופניים לאורך זמן רב יותר.
    המלצות נוספות לתזונה מאוזנת:
    • לאכול כמויות קטנות כל 3-4 שעות: כך ניתן לשמור על רמות אנרגיה יציבות לאורך היום.
    • לשלב ירקות בכל ארוחה: ירקות טריים, מבושלים, מאודים, מוקפצים או אפויים.
    • לשלב פחמימות עם חלבון או שומן:
    • תבשיל או מרק מדגן מלא עם קטניות וסלט אבוקדו, טחינה או אגוזים.
    • ירקות עם חומוס וטחינה.
    • פרי או שיבולת שועל (קוואקר) עם אגוזים.
    • לאכול לאט וברוגע: דבר המאפשר תחושת שובע מהירה ומניעת אכילת יתר.

  • |

    התפקוד המיני בשנים סוכרתיות

    התלונה השכיחה ביותר על קשיים מיניים אצל נשים סוכרתיות, היא העדר מוחלט או ירידה בחשקהמיני. ישנם תלונות הכאבים בזמן המגע המיני וחוסר יכולת להגיע לאורגזמה….קיים קשר הדוק ביןהגורם הנפשי והגופני. גורמים גופניים:הגורם העיקרי קשור בהפרעות באספקת הדם וע”י כך פגיעה בעצבים של  אברי המין. לגבריםתתבטא בהפרעות בזקפה ואילו אצל הנשים תמנע אספקה נאותה של דם…

  • מהן הסיבות לירידה בזיכרון? ואיך נמנע ירידה זו?

    הזיכרון היא פונקציה מאוד חשובה לאדם לאורך כל חייו, והוא עוזר לנו לשמור ולהיזכר במידעחשוב. בגלל חשיבותו הרבה עלינו לשמר את יכולת הזיכרון שלנו לאורך כול מהלך חיינו. הדבר אינונעשה רוב הזמן בגלל כול מיני פעולות ומהלכים בחיים שבאמצעותם אנחנו בעצם פוגעים ביכולתהזיכרון שלנו. הרגלים מסוימים שרכשנו במהלך חיינו עלולים לפגוע בזיכרון שלנו ולהקשות עלינולזכור…

  • מחקר ישראלי שמצא מולקולה המפחיתה עששת

    -המחקר נערך באוניברסיטת בן גוריון ביחד עם חוקרים מסין וסינגפור, ופורסם בכתב העתAntibiotics. -החוקרים בדקו את המולקולה DIM המופקת מצמחים ובעלת מבנה טבעתי. -נמצא ש-DIM מפחיתה ב-90% את יכולת החיידק סטרפטוקוקוס מוטאנס ליצור ביופילם,ובכך מגבילה את התפתחות העששת. -עששת נגרמת מחיידקים המפרקים שאריות מזון וגורמים להחמצת השן. DIM פוגעת ביכולת היצירה של ביופילם של החיידקים…

כתיבת תגובה