חשיבות תזונה עם אינדקס גליקמי נמוך

חשיבות תזונה עם אינדקס גליקמי נמוך

מי צריך לשמור על תזונה עם אינדקס גליקמי נמוך?

  • אנשים שרוצים לרדת במשקל או לשמור על המשקל.
  • אנשים הסובלים מעייפות או נפילות אנרגיה במהלך היום.
  • אנשים שרוצים לשפר את הריכוז שלהם.
  • חולי סוכרת או אנשים עם רמות סוכר גבוהות בדם.
  • אנשים הסובלים מעודף שומנים וכולסטרול בדם.
  • אנשים הסובלים ממצבי רוח משתנים.
  • נשים הסובלות משחלות פוליציסטיות.
  • ספורטאים או אנשים הרוצים לשפר את הביצועים הספורטיביים ואת הסיבולת הפיזית.

תזונה עם אינדקס גליקמי נמוך מסייעת לאזן את רמות הסוכר בדם, מה שמביא לשיפור בתפקוד היום-יומי ובהתמודדות עם מחלות שונות.

מזונות עם אינדקס גליקמי נמוך (מומלצים)

  • ירקות: כל הירקות למעט תפוח אדמה, סלק מבושל ודלעת.
  • פירות: פירות נשירים (תפוח, אגס, משמש, אפרסק, נקטרינה, דובדבנים), פירות יער (פטל, אוכמניות, דומדמניות), פירות הדר (לימון, תפוז, אשכולית, מנדרינה, קלמנטינה, פומלה).
  • קטניות: עדשים (כתומות, חומות, ירוקות, שחורות), שעועית יבשה (מאש, אדזוקי, לבנה, שחורה, מנומרת וכו’), חומוס, פול, תורמוס, אפונה יבשה, סויה (מומלץ להשרות לפני הבישול).
  • דגנים מלאים: קינואה, כוסמת, גריסי פנינה, שיבולת שועל, דוחן, בורגול מלא, שיפון מלא, אמרנט (מומלץ להשרות לפני הבישול).
  • דגים: רצוי דגי ים צפוני כמו סלמון, הליבוט, מקרל, טונה.
  • שמנים טובים: שמנים מכבישה קרה (זית, קנולה, פשתן), אבוקדו, טחינה, אגוזים וגרעינים לא קלויים ולא מומלחים.

מזונות עם אינדקס גליקמי גבוה (פחות מומלצים)

  • מאכלים עתירי סוכר: ממתקים, שוקולד, חטיפים מתוקים, ופלים, מרשמלו, ממרחים מתוקים (שוקולד, חלבה, ריבת חלב וכו’).
  • פירות יבשים: תמרים, שמשמים מיובשים, צימוקים, חמוציות, פירות מסוכרים (אננס, פפאיה, מנגו, תותים וכו’), דבלים.
  • מתוקים טבעיים: דבש, מולסה, סילאן, סוכר חום, ריבה.
  • מזונות מקמח לבן: לחם לבן, לחמניות, עוגות, עוגיות, מאפים מקמח לבן, בייגלה, אורז לבן, אטריות אורז.
  • דגני בוקר מתוקים.
  • משקאות ממותקים: משקאות מוגזים (קולה, ספרייט), מיצי פירות.

המלצות לשילוב מזונות בתזונה היומית

  • שילוב ירקות בכל ארוחה: ירקות טריים, מבושלים, מאודים, מוקפצים או אפויים.
  • שילוב פחמימות עם חלבון או שומן:
    • תבשיל או מרק מדגן מלא (אורז, קינואה, גריסי פנינה, כוסמת) עם קטניות (שעועית, חומוס, עדשים) וסלט אבוקדו, טחינה או אגוזים.
    • ירקות עם חומוס וטחינה.
    • פרי או שיבולת שועל (קוואקר) עם אגוזים.
  • אכילה לאט וברוגע.
  • אכילת כמויות קטנות כל 3-4 שעות.

שמירה על תזונה עם אינדקס גליקמי נמוך יכולה להביא לשיפור משמעותי בבריאות הכללית, לשיפור תפקוד הגוף ולשמירה על משקל תקין לאורך זמן.

מימני באהבה

דבורה ברברה הרשקוביץ

אחות מומחית לסוכרת

אם קשה לך לשלוט בניהול מחלת הסוכרת מוזמנים לפנות לייעוץ לאחות סוכרת מומחית שתלווה אותך יד ביד עד השגת האיזון המיט

פוסטים דומים

כתיבת תגובה