יתרונות השמן קוקוס

שמן קוקוס הינו בעל יתרונות בריאותיים רבים, נעשו מחקרים בעניין. מספיק להתחיל עם כף אחת
ליום, אך יש יעילות ללקיחת 2-3 כפות שמן קוקוס ליום.
שמן הקוקוס חייב להיות לא מסונן, בכבישה קרה, כתית איכותית. אם אתם לא כל כך מרוצים מטעם
שמן הקוקוס לבד, אפשר להוסיף אותו לרטבים של הסלט או לשיקים.

אז מה בעצם יתרונות שמן הקוקוס?

  1. עוזר להורדה במשקל, מאיצה את חילוף החומרים וממלאת את הגוף ביותר אנרגיה למשך
    היום.
  2. עוזר לבניית השרירים, לאכול לפני פעילות גופנית כדי להקל על הגוף בזמן האימון. בנוסף
    עוזרת להעלאת הסיבולת של הגוף ומשפר את זרימת הדם.
  3. מונע השתוקקויות למתוקים ולאוכל מהיר ולא בריא, הוא מאזן את רמות הסוכר בדם, את
    הכולסטרול ואת לחץ הדם.
  4. שומר על העיכול בריא, באמצעות חיסול הבקטריות והמיקרובים המסוכנים שבגוף.
  5. הוא מווסת את התיאבון, באמצעות האנרגיה מתמשכת שיוצר שמן הקוקוס בגוף, הצורך
    לנשנושים בין הארוחות יפחת בצורה משמעותית.
  6. משפר את הריכוז, כף של שמן קוקוס בבוקר על קיבה ריקה תעיר את המוח לתפקוד חיוני,
    בזכות שרשרת בינונית של טריגליצרידים{שומנים} שמשפרת את הזיכרון.
  7. מונע הפרעות ניווניות של מערכת העצבים, השפעתו על המוח, עוזרת למנוע מחלות
    ניווניות של מערכת העצבים במוח כמו אלצהיימר. בזכות האנרגיה החילופית שמספק למוח.
  8. מונע ומטפל בדלקות בדרכי השתן, כמות המים שרובנו שותים אינה מספקת לגוף, על כן
    גופנו מיובש רוב הזמן והיא הסיבה העיקרית לדלקות חוזרות בדרכי השתן. הפתרון על כן יש
    לשתות לפחות 10 כוסות מים ליום, וגם שמן קוקוס יעיל במקרים קשים…..בעצם שמן
    הקוקוס הוא האנטיביוטיקה של הטבע הוא ממוסס את הבקטריות המזיקות, שמתפוררות
    ומתות כתוצאה מכך.
  9. מסלק ריח רע מהפה, ריח הרע של הפה נגרם ע”י חיידקים שמצטברים בפה. שמן הקוקוס
    הוא בקטריאלי וכך מעלים את הריחות מהפה, כפית של שמן קוקוס בפה ותעבירו אותו מצד
    לצד, במשך 30 שניות עד 1 דקה.
  10. מלבין שיניים, מסיר את לוחיות החיידקים האלה וכך מפחית הצטברות הפלאק על השיניים
    שלכם.
  11. ממלא בלחות ומזין את השפתיים,
  12. מקל על פה יבש, בזמן ששמן הקוקוס נמצא בתוך הפה הוא ינעל את הלחות בפה וירגיע את
    התסמינים של הפה היבש. לאחר מכן, עליכם לשתות 1/2 כוס מים כל חצי שעה, עד שגופכם
    יתמלא חזרה בנוזלים שאיבד.
  13. להרגעת גרון מגרד ויבש, יש לשתות כוס מים ולאחר מכן לאכול כף של שמן קוקוס.
  14. מונע עמידות בפני אינסולין, מכיל שרשראות חומצות שומן בינוניות שנקראים גם “קטונים”,
    אשר מייצרים אספקת אנרגיה לתאי הגוף ואינם זקוקים לאינסולין לשם כך.
  15. מחזק את בריאות הלב וכלי הדם, שמן הקוקוס מכיל חומצה לורית אשר מעלה באופן טבעי
    את רמות הכולסטרול הטוב וגם הופך את הכולסטרול ה”רע” לכולסטרול טוב ומונע את
    הפלאק מדפנות העורקים.
  16. מרפא דלקת פרקים, שמן הקוקוס מטפל ומרפא דלקות פרקים כי הוא נוגד חמצון חזק, וגם
    עוזר לספיגת ויטמין A ו E מגנזיום וסידן.
  17. מונע סרטן, הקטונים שיוצר הקוקוס ממלאים באנרגיה את התאים הבריאים של הגוף והם
    מזניחים את התאים הסרטניים ומונעים מהם להשתכפל וגם הורג את ה- הליקובקטר פילורי,
    שכפי הנראה הוא הגורם לסרטן הקיבה.
  18. מפחית את תדירות התקפים אפילפטיים, שעמידים לתרופות בעיקר אצל ילדים.
  19. מדרבן ייצור הורמונים בריא, ניחוח גופכם יהיה נעים יותר, ציפורניים, שיער ועור בריאים
    יותר

פוסטים דומים

  • |

    מחקר: הסכנות באכילת דג הסלמון כן או לא

    בעקבות מחקר שפורסם לאחרונה. על הסכנות באכילת דג סלמון, אתייחס לעניין.
    1. הצורך בדגים בתזונה:
    o לצמחונים שלא אוכלת דגים כבר שנים, דגים אינם הכרחיים לתזונה מלאה. חלבונים איכותיים אפשר למצוא גם בסויה, טופו, גבינות ומוצרי חלב, ויטמין B12 בביצים ומוצרי חלב, ואומגה 3 באגוזי מלך, צ’יה ופשתן.

  • הרבה מחקרים שנעשו מראים שסוכרת יכולה להיות הפיכה

    המחקרים מדברים על השפעת הצום לסירוגין על סוכרת ומשקל. כדי להבין את התוצאות ואתהתהליך של המחקרים הללו, חשוב לקחת בחשבון את מספר הנקודות הבאות: עכשיו נשאר רק להוציא זאת לפועל…..רוצה להחלים מהסוכרת שלך, מוזמן ליצור קשר

  • | | |

    מהו אינדקס גליקמי?

    מהו אינדקס גליקמי?
    האינדקס הגליקמי (Glycemic Index או בקיצור GI) הוא מדד המשקף את ההשפעה של מזונות שונים על רמת הסוכר (גלוקוז) בדם. המדד מדרג מזונות ביחס ללחם לבן (GI=100) או גלוקוז (GI=100). תוצאת המדד מצביעה על האופן שבו צריכת המזון תשפיע על רמת הסוכר בדם.
    דירוג מזונות לפי האינדקס הגליקמי:
    • אינדקס גליקמי נמוך (GI < 55 ביחס לגלוקוז): מזונות שגורמים לעלייה הדרגתית ואיטית ברמת הסוכר בדם, דבר המקל על הגוף. • אינדקס גליקמי בינוני (GI בין 56-69 ביחס לגלוקוז): מזונות שגורמים לעלייה מהירה יותר של רמת הסוכר בדם. • אינדקס גליקמי גבוה (GI > 70 ביחס לגלוקוז): מזונות שגורמים לעליות חדות ומהירות של רמת הסוכר והאינסולין בדם, דבר המהווה סיכון בריאותי, בעיקר לאנשים בעלי עודף משקל או לאנשים שאינם עוסקים בפעילות גופנית.
    יתרונות תזונה עם אינדקס גליקמי נמוך:
    • שמירה על רמות אנרגיה מאוזנות: פחמימות בעלות אינדקס גליקמי נמוך נכנסות לזרם הדם בצורה הדרגתית, מה שמאפשר שמירה על רמות אנרגיה יציבות לאורך זמן.
    • תחושת שובע לאורך זמן: צריכת מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך מסייעת לשמירה על תחושת מלאות לאורך זמן רב יותר בין הארוחות.
    • ירידה במשקל ושמירה על משקל תקין: תפריט תזונה המבוסס על מזונות עם אינדקס גליקמי נמוך מסייע בירידה במשקל ושמירה על משקל גוף תקין.
    • הגברת רגישות לאינסולין: תפריט כזה מסייע בהגברת רגישות הגוף לאינסולין, דבר חשוב במיוחד לחולי סוכרת.
    • איזון מחלת הסוכרת: פחמימות עם אינדקס גליקמי נמוך עוזרות באיזון רמות הסוכר בדם ומקטינות את הסיכון למחלות לב.
    • הפחתת רמות כולסטרול: תזונה עם אינדקס גליקמי נמוך יכולה להוריד את רמת הכולסטרול בדם.
    • התמודדות עם תסמונת השחלות הפוליציסטיות: מזונות אלו עוזרים בהתמודדות עם הסימפטומים של תסמונת השחלות הפוליציסטיות.
    • הקטנת הרעב: מזונות עם אינדקס גליקמי נמוך מקטינים את תחושת הרעב ושומרים על תחושת מלאות לאורך זמן.
    • שמירה על סבולת גופנית: תזונה עם אינדקס גליקמי נמוך מסייעת לשמור על הסבולת במאמצים גופניים לאורך זמן רב יותר.
    המלצות נוספות לתזונה מאוזנת:
    • לאכול כמויות קטנות כל 3-4 שעות: כך ניתן לשמור על רמות אנרגיה יציבות לאורך היום.
    • לשלב ירקות בכל ארוחה: ירקות טריים, מבושלים, מאודים, מוקפצים או אפויים.
    • לשלב פחמימות עם חלבון או שומן:
    • תבשיל או מרק מדגן מלא עם קטניות וסלט אבוקדו, טחינה או אגוזים.
    • ירקות עם חומוס וטחינה.
    • פרי או שיבולת שועל (קוואקר) עם אגוזים.
    • לאכול לאט וברוגע: דבר המאפשר תחושת שובע מהירה ומניעת אכילת יתר.

  • הכנה לפרישה

    מעוניינים לחיות את החיים הטובים ביותר בפנסיה? קורס הכנה לפרישה יכול להיות מתאים עבורכם.חשוב מאוד לאמץ את החיים החדשים בתקופת הפנסיה עם הרגלים בריאים שיכולים להפוך אתשנות הזהב שלכם לשנים היפות ביותר בחייכם. כשהגעתם לראשונה לתקופת חיי העבודה שלכם,לא חשבתם שיום אחד תצטרכו להפסיק את מה שאתם עושים ולשנות פאזה. אתם עלולים להיותמופתעים עד כמה…

  • | | |

    חשיבות תזונה עם אינדקס גליקמי נמוך

    מהו אינדקס גליקמי?
    האינדקס הגליקמי (Glycemic Index או בקיצור GI) הוא מדד המשקף את ההשפעה של מזונות שונים על רמת הסוכר (גלוקוז) בדם. המדד מדרג מזונות ביחס ללחם לבן (GI=100) או גלוקוז (GI=100). תוצאת המדד מצביעה על האופן שבו צריכת המזון תשפיע על רמת הסוכר בדם.
    דירוג מזונות לפי האינדקס הגליקמי:
    • אינדקס גליקמי נמוך (GI < 55 ביחס לגלוקוז): מזונות שגורמים לעלייה הדרגתית ואיטית ברמת הסוכר בדם, דבר המקל על הגוף. • אינדקס גליקמי בינוני (GI בין 56-69 ביחס לגלוקוז): מזונות שגורמים לעלייה מהירה יותר של רמת הסוכר בדם. • אינדקס גליקמי גבוה (GI > 70 ביחס לגלוקוז): מזונות שגורמים לעליות חדות ומהירות של רמת הסוכר והאינסולין בדם, דבר המהווה סיכון בריאותי, בעיקר לאנשים בעלי עודף משקל או לאנשים שאינם עוסקים בפעילות גופנית.
    יתרונות תזונה עם אינדקס גליקמי נמוך:
    • שמירה על רמות אנרגיה מאוזנות: פחמימות בעלות אינדקס גליקמי נמוך נכנסות לזרם הדם בצורה הדרגתית, מה שמאפשר שמירה על רמות אנרגיה יציבות לאורך זמן.
    • תחושת שובע לאורך זמן: צריכת מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך מסייעת לשמירה על תחושת מלאות לאורך זמן רב יותר בין הארוחות.
    • ירידה במשקל ושמירה על משקל תקין: תפריט תזונה המבוסס על מזונות עם אינדקס גליקמי נמוך מסייע בירידה במשקל ושמירה על משקל גוף תקין.
    • הגברת רגישות לאינסולין: תפריט כזה מסייע בהגברת רגישות הגוף לאינסולין, דבר חשוב במיוחד לחולי סוכרת.
    • איזון מחלת הסוכרת: פחמימות עם אינדקס גליקמי נמוך עוזרות באיזון רמות הסוכר בדם ומקטינות את הסיכון למחלות לב.
    • הפחתת רמות כולסטרול: תזונה עם אינדקס גליקמי נמוך יכולה להוריד את רמת הכולסטרול בדם.
    • התמודדות עם תסמונת השחלות הפוליציסטיות: מזונות אלו עוזרים בהתמודדות עם הסימפטומים של תסמונת השחלות הפוליציסטיות.
    • הקטנת הרעב: מזונות עם אינדקס גליקמי נמוך מקטינים את תחושת הרעב ושומרים על תחושת מלאות לאורך זמן.
    • שמירה על סבולת גופנית: תזונה עם אינדקס גליקמי נמוך מסייעת לשמור על הסבולת במאמצים גופניים לאורך זמן רב יותר.
    המלצות נוספות לתזונה מאוזנת:
    • לאכול כמויות קטנות כל 3-4 שעות: כך ניתן לשמור על רמות אנרגיה יציבות לאורך היום.
    • לשלב ירקות בכל ארוחה: ירקות טריים, מבושלים, מאודים, מוקפצים או אפויים.
    • לשלב פחמימות עם חלבון או שומן:
    • תבשיל או מרק מדגן מלא עם קטניות וסלט אבוקדו, טחינה או אגוזים.
    • ירקות עם חומוס וטחינה.
    • פרי או שיבולת שועל (קוואקר) עם אגוזים.
    • לאכול לאט וברוגע: דבר המאפשר תחושת שובע מהירה ומניעת אכילת יתר.

כתיבת תגובה