מחקר שמצא תבלין שנלחם באלצהיימר ודמנציה ומשפר את הזיכרון ב 75%
מחקר חדש התפרסם לאחרונה מצביע על יתרון נוסף של הרוזמרין, התבלין המוכר, המשמש בדרך
כלל לתיבול מזון וליצירת ריחות נעימים בבתים ובמטבחים. מחקר זה מקשר בין ריח הרוזמרין ובין
תחושת רעננות ושיפור ביכולת הקוגניטיבית של אנשים.
החוקרים במחקר זה, בראשותו של מארק מוס, בדקו את השפעת הריח שנפלט משמני רוזמרין על
המוח והיכולות הקוגניטיביות של אנשים. המחקר מצא שיש קשר חיובי בין ריח הרוזמרין לשיפור
ביכולות הקוגניטיביות, בעיקר בתחומים כמו הזיכרון.
המחקר התמקד במדידת השפעת ריח הרוזמרין על המשתתפים במחקר במשימות זיכרון ו-
ויזואליות, והוא גילה כי ריח רוזמרין משפר את הביצועים במשימות אלו.
מחקר נוסף בחקרים אם חולי אלצהיימר וחולי דמנציה הראה על היכולת להנות מריח הרוזמרין,
והתוצאות היו חיוביות. המחקר הזה מצביע על אפשרות שריח הרוזמרין יכול להשפיע חיובית על
התפקוד הקוגניטיבי של אנשים שסובלים מבעיות דמנציה ואלצהיימר.
עדיין נדרשים מחקרים נוספים כדי להבין את המכניזמים המדויקים בהם ריח הרוזמרין משפיע על
המוח והיכולות הקוגניטיביות. בכל מקרה, המחקרים הנ”ל מעניקים תקווה לשימוש פוטנציאלי
ברוזמרין כחומר טבעי בטיפול ובשיפור מצבים קוגניטיביים לאנשים עם בעיות דמנציה ואלצהיימר.