מחקר הפירות הפחות בריאים והלא מומלצים לערבב עם בננה

המחקר עוסק בשאלת השימוש בבננות כחלק משייקים ומיצי פירות ואפשרות השפעתם על רמות
הפלבונואידים, נוגדי החמצון העוצמתיים בגוף. המחקר מצא את התוצאות הבאות:

  1. הבננה משמשת בנפרד כבסיס מתוק ומרענן לשייקים בגלל המרכיבים התזונתיים שבה.
  2. פלבונואידים הם נוגדי חמצון עוצמתיים שיש להם יתרונות תזונתיים מרבים, כמו שיפור
    תפקוד המוח והעצבים והפחתת סיכון למחלות לב.
  3. תוצאות המחקר מראות ששימוש בבננה יחד עם פירות יער עשוי להוריד בצורה משמעותית
    את רמת הפלבונואידים שנספגים בגוף.
  4. שתיית שייק בננה ופירות יער יכולה לגרום לשיעור נמוך של פלבונואידים, כ-84% נמוך יותר
    משתיית שייק עם פירות יער בלבד.
  5. מחבר המחקר מציין שהתוצאות מצביעות על כך ששילוב של בננה בשייק עשויה להוריד
    בצורה משמעותית את רמת הפלבונואידים במשקה, ולפגוע ביעילות שלהם בגוף.
  6. המחקר מסביר כי בננה עדיין נחשבת כפרי בריא, אך ממליץ לשלב אותה בשייקים
    ובמאכלים בצורה נכונה ובמינון מתאים.
  7. הבננה מכילה שיעור גבוה של אשלגן וחומרים מזינים אחרים כמו ויטמין C וB6, סיבים
    תזונתיים, מגנזיום וניאצין. עקרונות אחרים שמתווספים לחשיבותה של הבננה כחלק ממזון
    בריא כוללים איזון סוכר בדם, תמיכה במערכת העיכול, שמירה על משקל תקין, ותמיכה
    בבריאות הלב והכליות.
  8. אם אדם אינו אוהב פירות יער, ישנם מאכלים אחרים שגם הם מספקים פלבונואידים
    וחומרים נוספים בכמויות מכובדות, דוגמת חסה, עגבנייה, בצל, תפוח, ענבים ויין.
  9. מסקנות המחקר תומכות בצורך לצרוך פירות בכל יום, אך מעדיפות לא לערבב בננה עם
    פירות יער בשייקים ומשקאות כדי לשמור על רמות הפלבונואידים.

פוסטים דומים

כתיבת תגובה