מחקר שחקר את הקשר בין תחליפי סוכר למחלות לב

המחקר הוא רחב היקף שנערך בצרפת ופורסם בכתב העת הרפואי “The BMJ” בספטמבר 2022.
המחקר חקר את הקשר בין צריכת תחליפי סוכר מלאכותיים לבין הסיכוי לסבול ממחלות לב ושבץ
מוחי. משתתפים במחקר אלו דיווחו על צריכתם של ממתיקים מלאכותיים ונבדקו לקשר בין הצריכה
והמחלות הלב.

הממתיקים המלאכותיים הנבדקים במחקר הם:
-אספרטם (E 951)
-אצסולפאם-K (E 950)
-סוכרלוז (E 955)
-ציקלמאט (E 952)
-סכרין (E 954, מוכר כ”סוכרזית”)
-טאומטין dihydrochalcone
-גליקוזידים של סטיביול

מהלך המחקר כלל על 100,000 משתתפים במגוון גילאים משנת 2009 עד 2021, והם הוזמנו לדווח
על צריכת הממתיקים שלהם, תוך צילום כל ארוחה. הממצאים הראו שהצריכה הרבה יותר של
תחליפי סוכר מלאכותיים התחברה לסיכון גבוה יותר למחלות לב ושבץ מוחי בין המשתתפים.
כלול במחקר גם חשיפה לשלושה ממתיקים שהצריכה שלהם התרחשה בכמויות גבוהות, כמו
אספרטים, אצסולפאם-K וסוכרלוז, ונמצא שהם מקושרים בסיכון גבוה יותר למחלות לב.

למרות תוצאות המחקר המצביעות על הקשר האפשרי בין צריכת תחליפי סוכר מלאכותיים ומחלות
לב, כדאי לשים לב שיש צורך בחשיבה מאוד מקורית ומודעת לקשרי סיבתיות כאשר נחשוב על
החלק המדעי. המחקרים המודרניים מורכבים, ולעיתים הם יכולים לגרום לתרגולים של חובבנות
קרואה שאינם משקפים תמונה מאוזנת או יעוץ רפואי ספציפי ומדויק. כמו כן, גורמים רבים יכולים
להשפיע על התוצאות של מחקר כמו גיל, סגנון חיים, תרבות, תפקיד משרדי, מצב בריאותי כללי,
ועוד.

עדיין צורך ממתיקים מלאכותיים? מעוניין להפסיק? אני אוכל לעזור לך….

פוסטים דומים

כתיבת תגובה