מחקר: פירות וירקות בצבעים מסייעים לתפקוד מוחי תקין בגיל מבוגר

המחקר הינו מחקר מדעי שנעשה על ידי חוקרים מאוניברסיטת הרווארד, ופורסם ביולי 2021.
המחקר בדק את הקשר בין צריכת פירות וירקות צבעוניים, המכילים פלבונואידים, לבין התפקוד
המוחי בגיל המבוגר. המחקר השתמש במידע שנאסף ממאות אלפי אנשים בגיל העמידה.

הפלבונואידים הם תרכובות צמחיות המצויות בפירות וירקות בצבעים מסוימים, כמו צהוב וכתום. יש
להם יכולת לסייע בהפחתת הזיהומים ורדיקלים חופשיים, אשר יכולים לגרום לנזק בתאים ולהשפיע
על הבריאות הכללית. המחקר מצביע על היתרונות של התזונה המגוונת הכוללת פירות וירקות
עשירים בפלבונואידים, בהקשר לשימור תפקוד המוח והקוגניטיביות.

לפי תוצאות המחקר, נמצא קשר בין צריכה קבועה של פירות וירקות צבעוניים המכילים פלבונואידים
לבין הפחתת הסיכוי לסבול מירידה בתפקוד המוח בשלבים המאוחרים של חייהם של האנשים.
ההפחתה בסיכוי לתסמינים של ירידה בתפקוד המוח הייתה כ-20%. המחקר התמקד בפלבונואידים
הנמצאים בפירות וירקות עם גוונים צהובים וכתומים, ובעיקר בפיגמנטים של אנתוציאנין.
על פי המחקר, פירות וירקות צבעוניים המכילים פלבונואידים יכולים לתרום להפחתת הסיכוי לסבול
מתסמינים קשורים לתפקוד המוח. המחקר גם התחשב במשתנים נוספים כמו פעילות ספורטיבית,
תזונה כללית, היסטוריה משפחתית ועוד.

עם זאת, חשוב לשים לב שגם אחריות המחקרים מציינים שזה לא היה מחקר גמיש ושלא ניתן להסיק
ממנו קשר גורם-תוצאה מוחלט. המחקר הוא חלק מתהליך החשיבה המדעית המתנהל בקהילה
המדעית וכדאי להמתין למחקרים נוספים לאימות התוצאות ולהגדיר כיצד זה יכול לשפר את
ההתנהגות התזונתית שלנו.

פוסטים דומים

כתיבת תגובה