מחקר: “השפעת מהפכת התזונה: כמה שנות חיים נוספות אפשר להרוויח?”

מחקר:  ” השפעת מהפכת התזונה: כמה שנות חיים נוספות אפשר להרוויח?”

המחקר שבוצע בבריטניה מצביע על הקשר בין שיפור איכות התזונה לבין תוחלת החיים הנוספת שניתן להשיג באמצעות שינויים תזונתיים, ללא תלות במחלות כרוניות כמו סוכרת. מהתרשים ניתן לראות את מספר שנות החיים שנצברות בעקבות שינויים ברמות שונות של תזונה:

  1. המעבר מתזונה לא בריאה (מסומנת באדום) לתזונה ממוצעת מראה עלייה בתוחלת החיים, בעיקר בשל הפחתה של צריכת מזון מעובד, משקאות ממותקים, ובשר אדום. העלייה משמעותית יותר בגילאים צעירים יותר, כמו גיל 40, לעומת גיל 70.
  2. מעבר מתזונה ממוצעת לתזונה מומלצת (מסומנת בכחול) מציג תוספת שנות חיים נוספת, המושגת בעקבות שיפור נוסף בהרכב המזון, למשל באמצעות הגדלת צריכת ירקות, דגנים מלאים ואגוזים והפחתת מזונות מעובדים. ההשפעה ניכרת גם בגיל 70, אך היא חזקה יותר בגיל 40.
  3. המעבר מתזונה מומלצת לתזונה אופטימלית לאריכות ימים (מסומנת בירוק) מראה עלייה נוספת בתוחלת החיים, כאשר מתמקדים בתזונה עשירה בדגנים מלאים, אגוזים, וירקות ומפחיתים ככל האפשר את המזונות הלא מומלצים.

סיכום והבדלים לפי גיל ומין: נראה כי התועלת בשינוי תזונתי ניכרת יותר אצל אנשים שמתחילים בשינוי בגיל צעיר יותר, כמו בגיל 40, אך גם בגיל 70 ישנם יתרונות בריאותיים ברורים. הבדלים בתוספת השנים בין גברים לנשים עשויים להצביע על תגובות שונות לשינויים תזונתיים לפי מין, אך תרשים זה מראה שכל קבוצה מרוויחה מהשיפור.

מסקנות: הגדלת צריכת דגנים מלאים, אגוזים וירקות לצד הפחתת מזונות מעובדים ומשקאות ממותקים תורמת להארכת תוחלת החיים בכל קבוצות הגיל.

 

בתרשים נראית ההשפעה של שינויים בתזונה על שנות חיים נוספות הצפויות לאנשים בהתאם לאיכות התזונה ומועד השינוי. החלוקה בתרשים היא לפי צבעים:

  1. אדום – מייצג שינוי מדפוסי תזונה לא בריאים לתזונה ממוצעת.
  2. כחול – מייצג שינוי מתזונה ממוצעת לתזונה מומלצת.
  3. ירוק – מייצג שינוי מתזונה מומלצת לתזונה הקשורה לאריכות חיים.

כמו כן, התרשים מחולק לפי קבוצות גיל שבהן בוצע השינוי (גיל 40 וגיל 70) ולפי מין (נשים וגברים).

בהתאם לכך, ניתן לראות את כמות שנות החיים הצפויות להתווסף לכל קבוצת גיל ומין, כאשר ניכר ששינוי בגיל צעיר יותר (גיל 40) צפוי להוביל להארכת חיים משמעותית יותר בהשוואה לשינוי בגיל מבוגר (גיל 70).

הגורמים המרכזיים המשפיעים על שנות החיים הצפויות כוללים:

  • הגדלת צריכת דגנים מלאים, אגוזים וירקות.
  • הפחתת צריכת משקאות ממותקים, בשר מעובד, בשר אדום ודגנים מעובדים.

שינוי לתזונה הקשורה לאריכות חיים (מסומן בירוק) מצביע על הפוטנציאל הגדול ביותר לתוספת שנות חיים, במיוחד בגילאים צעירים.

 

 

מימני באהבה

דבורה ברברה הרשקוביץ

אחות מומחית לסוכרת

אם קשה לך לשלוט בניהול מחלת הסוכרת מוזמנים לפנות לייעוץ לאחות סוכרת מומחית שתלווה אותך יד ביד עד השגת האיזון המיטבי תפוחי הסימנים מדוע 

פוסטים דומים

כתיבת תגובה