השפעת נגיף הקורונה על המוח בטווח הרחוק

מחקרים שנערכו בנושא של השפעת נגיף הקורונה (SARS-CoV-2) על המוח בטווח הרחוק. על פי
המחקרים הללו נראה שישנם יתרונות בהבנת השלכות הנגיף על המערכת העצבית ועל פונקציות
המוח. הנגיף נכנס לגוף בדרכים שונות, ונתונים מוקדמים מראים שיכול להיות שהוא מצליח להגיע גם
לתאי העצבים שבתוך האף, המחוברים למערכת הלימבית במוח.

ממצאים כאלה מעידים על יתרונות פוטנציאליים של המחקר המוחי העמיק בקשר להשלכות הנגיף
על התפקודים המוחיים השונים. אנחנו יכולים לראות שהשלכות על תפקודים כמו הרגשות, יכולת
הלמידה והזיכרון, תופעות שינה וכדומה. יש לציין, כי מדובר בתחום מחקרי בלבד שעוד נדרשת
חקירה נרחבת ומעמיקה יותר כדי להבין את התהליכים המולקולריים והנוירולוגיים המאוחרים
וההשלכות של אלו וההשפעתן המדויקת על המוח.

על פי המידע שנמצא בטקסט, ניתן לסכם כי השלכות נגיף הקורונה על המוח בטווח הרחוק אינן
ידועות במלואן ונדרש עוד מחקר כדי להבין את המנגנונים וההשלכות שלהם.
הנגיף SARS-CoV-2, הגורם למחלת הקורונה (COVID-19), משאיר את רוב האנשים עם תסמינים
קלים או בינוניים, אך יש כמה סימפטומים חמורים שניתן לראות לאחר החלמה. נכון להמון המחקרים,
יתרונות פוטנציאליים של המחקר המוחי המעמיק בקשר לשלכות הנגיף על התפקודים המוחיים
השונים שהופקו בערך 13% מאנשים שחלו בקורונה במצב קשה חוו סיבוכים נוירולוגיים כמו
אנצפליטיס (דלקת המוח), שבתסמיניה הכיווניים הם כאבי ראש, חום גבוה, בלבול ועייפות. תסמונת
התשישות הכרונית (CFS) נכנסת גם היא לתוך התמונה, כשהיא מאופיינת בעייפות עקבית ותשישות,
כאשר גם תסמינים פיזיים נוספים כמו כאבי שרירים ופרקים נמצאים.

מחקרים מראים גם על פגיעה בבריאות הנפש בעקבות המחלה, כאשר כ-24% מאנשים שחלו
בקורונה במצב קשה אובחנו בטווח הרחוק כסובלים מדיכאון או בעיות נפשיות נוספות. גם הפרעת
דחק פוסט-טראומטית (PTSD) נמצאה כשהיא משפיעה על תפקודי המוחי ובריאות הנפש.

לאור כל אלה, ניתן לראות כי יש גם השלכות ארוכות הטווח של מחלת הקורונה על המוח והתפקודים
המוחיים. על אף שהמחקרים המובנים והעמיקים עדיין דורשים מחקר נוסף, כל תופעה אחת או
אחרת מצביעה על השפעה רחבה יותר של הנגיף המאורגן על תפקודי המוח והנפש.

פוסטים דומים

  • | |

    סוכרת חכמה – עם מד סוכר רציף

    תכווצויות שרירים בקרב אנשים עם סוכרת: גורמים, דרכי מניעה והמלצות מהמחקר
    התכווצויות שרירים הן תופעה נפוצה, אך כאשר מדובר באנשים עם סוכרת, השכיחות שלהן גבוהה יותר בשל מספר גורמים פיזיולוגיים. מחקרים מצביעים על כך שהתייבשות, חוסר איזון אלקטרוליטי, פגיעה עצבית (נוירופתיה סוכרתית) וירידה באספקת הדם לשרירים יכולים להחמיר את הבעיה. במאמר זה אסקור את המחקר העדכני בתחום ואציג המלצות מעשיות למניעת ההתכווצויות.

  • מחקר שחקר את הקשר בין תחליפי סוכר למחלות לב

    המחקר הוא רחב היקף שנערך בצרפת ופורסם בכתב העת הרפואי “The BMJ” בספטמבר 2022.המחקר חקר את הקשר בין צריכת תחליפי סוכר מלאכותיים לבין הסיכוי לסבול ממחלות לב ושבץמוחי. משתתפים במחקר אלו דיווחו על צריכתם של ממתיקים מלאכותיים ונבדקו לקשר בין הצריכהוהמחלות הלב. הממתיקים המלאכותיים הנבדקים במחקר הם:-אספרטם (E 951)-אצסולפאם-K (E 950)-סוכרלוז (E 955)-ציקלמאט (E 952)-סכרין…

  • | |

    טריקים פשוטים שיכולים לעזור לכם לקצץ קלוריות בקלות

    ההבדלים המשמעותיים בין השניים. סוכר וסילואן זהים בקלוריות ובהשפעתם על סוכרת, אך לסוכר אין ערך תזונתי מלבד קלוריות, בניגוד לסילאן שמכיל מינרלים ונוגדי חמצון. בעוד סילאן יכול להוות אלטרנטיבה יחסית בריאה יותר, חשיבותו יחסית נמוכה מסיבים תזונתיים אחרים. בכל זאת, גם כאשר משתמשים בסילאן כמוצר תחליף לסוכר, המנה הכוללת של הסילאן במזון עשויה להיות גבוהה, ולכן חשוב לבדוק גם את כמות הסילאן במוצרים. כל זאת, בכמויות קטנות, אין הבדל משמעותי בין השניים.
    הסילאן הוא ממרח מתוק מופק מתמרים, והוא נחשב לאלטרנטיבה לסוכר בתזונה. למרות שהסילאן מכיל מינרלים ונוגדי חמצון, כמו גם קלוריות, השפעתו על התזונה ועל גוף האדם עשויה להיות מסוימת:
    1. קלוריות ותזונה: כמו הסוכר, הסילאן מספק קלוריות ולא מספק ערך תזונתי רב מלבד קלוריות. לכן, השימוש בו יחד עם תזונה מאוזנת ורווחה יכול להבטיח שליטה נכונה על צריכת הקלוריות.
    2. סוכרת: מאחר והסילאן כמו הסוכר יכול להגביר את רמת הסוכר בדם, הוא אינו מומלץ לאנשים סובלים מסוכרת או שעלולים לסבול ממנה.
    3. מינרלים ונוגדי חמצון: הסילאן מכיל מינרלים כגון ברזל, מגנזיום ופוטסיום, וגם נוגדי חמצון כמו פלבונואידים וקרוטנואידים. עם זאת, הכמויות שלהם בסילאן יכולות להיות נמוכות יחסית.
    4. צריכה מועטה: בכמויות קטנות, השפעתו של הסילאן על התזונה וגוף האדם נמוכה. כאשר משתמשים בו כתחליף לסוכר, יש לקחת בחשבון את כמות הסילאן במוצרים ולאכול במודעות ובמידה

  • שתייה בזמן הארוחה – טוב או רע?

    לשתות או לא לשתות במהלך הארוחה זו בעצם השאלה?:זה המיתוס המוכר שגורס כי לא כדאי לשתות בזמן האוכל, שהוא בעצם נובע בעיקר מהרצון “שלאלהכביד על פעילות מערכת העיכול שלנו”. אבל כאן הטעות במיתוס זה…. -הקיבה שלנו מכילה פי 20 אלף אנזימי עיכול שונים מהכמות הנחוצה לו בפועל, אנזימיםאלה תמיד מוכנים ב”היכון” לעכל כל מזון בכול…

  • |

    טיפול בסוכרת

    טיפול בסוכרת הוא דבר שמציל חיים. מחלת הסוכרת הינה הפרעה בחילוף החומרים המאופיינת בפגיעה ביכולת הגוף לייצר או להגיב לאינסולין ובכך לשמור על רמות סוכר תקינות בדם. סוכרת היא אחד מהגורמים העיקריים במאה העשרים ואחת. היא יכולה לגרום למחלות ולבעיות רבות אחרות כמו מחלות של כלי דם, מחלות מאקרו -וסקולריות, פגיעה בעצבים ופגיעה בתפקודי כליה….

  • מה מכילים הממתיקים המלאכותיים? והאם זה בריא לגופנו?

    הממתיקים המלאכותיים הם חומרים שמטרתם להחליף את הסוכר ולהמתיק לנו את המזון והשתייהשאנחנו צורכים, בעיקר משתמשים בהם חולי סוכרת שאסור להם לצרוך סוכרים. הממתיקיםהמלאכותיים נמצאים בתוספי תזונה, ממתקים, משקאות סוכריים ומגוון מוצרי תחליב נמוכי קלוריות.הממתיקים המלאכותיים מופצים כך שהם מתוקים בצורה חמורה יותר מהסוכר, ולכן כמות קטנה שלהם דרושה להשיג את הטעם המתוק. כמה מהממתיקים…

כתיבת תגובה