ההבדלים בין מזון טרי, קפוא ומשומר
על ידידבורה ברברה הרשקוביץ
ההבדלים בין מזון טרי, קפוא ומשומר.
תוצרת טרייה
יתרונות:
- ערך תזונתי מירבי : פירות וירקות טריים מספקים טעם טוב ומקסימום של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון כשהם בשיא בשלותם.
- טעם וטקסטורה: טעימים ויפים לעין ומפרגנים לצריכה מיידית.
חסרונות:
- אובדן תזונתי: חומרים מזינים כמו ויטמין C ו-B רגישים לאובדן במהירות עקב אוויר, אור וחום.
- זמן שמירה קצר: עם הזמן, תוכן הויטמינים והמינרלים עשוי להתמוגג.
תוצרת קפואה
יתרונות:
- שימור תזונתי: מתפקדת בעיקר בהקפאה מהירה ששומרת על התוכן התזונתי.
- נוחות: ניתן לשמור ולהשתמש בהם לאורך זמן, מבלי לדאוג לאובדן תזונתי מהיר.
חסרונות:
- אובדן חומרים מזינים: ישנה אפשרות לאובדן חומרים כמו ויטמינים מסיסים במים בתהליך הבישול .
- טעמים וטקסטורות : ישנה אפשרות לשינוי קל בטעמים או בטקסטורה.
תוצרת משומרת
יתרונות:
- ניתוח חום גבוה : שומרת על שמירה ארוכת טווח ונגישות לאורך זמן.
- הגברת הזמינות: עלולה להגביר את הזמינות של חומרים מזינים כגון ליקופן בעגבניות.
חסרונות:
- תוספת חומרים משמרים: עשויים לכלול תוספות כימיות שעשויות להיות פחות מעניינות עבור כמה.
בחירה מושכלת
בסיכום, הבנת ההבדלים הללו תסייע לנו לבחור במוצרים שמתאימים לצרכים התזונתיים שלנו ולסגנון החיים שלנו. קיימת המלצה לשימוש בגיוון, כך שנוכל ליהנות מהטוב ביותר מכל צורת מזון בהתאם למצב ולצרכים שלנו.
ראש הטופס
תחתית הטופס
מימני באהבה
דבורה ברברה הרשקוביץ
אחות מומחית לסוכרת
אם קשה לך לשלוט בניהול מחלת הסוכרת מוזמנים לפנות לייעוץ לאחות סוכרת מומחית שתלווה אותך יד ביד עד השגת האיזון המיטבי