גרנולה לסוכרתיים מתכון

גרנולה לסוכרתיים מתכון

מתכון גרנולה לסוכרתיים:

מצרכים למתכון גרנולה לסוכרתיים:

  • 3  כוסות קוואקר קורנפלקס או דגני בוקר קטנים אחרים (ללא סוכר)
  •  1/2 כוס קוואקר חתוך קטן או סוכר חומרה
  • 1/2  כוס קשיו, פיסטוקים או אגוזי מלך קצוצים
  • 1/4  כוס חמאת בוטנים או שמן קוקוס
  •  1/4 כוס דבש או סירופ אגבה (ללא סוכר מוסף)
  • 1/2  כוס פרוסות שקדים או אגוזי מלך
  •  1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2  כוס פתיתי קוקוס (אופציונלי)
  •  1/2 כוס קישוטים אפשריים כמו שקדים, אגוזים קצוצים או פרות יבשים (ללא סוכר מוסף)

הוראות הכנה של גרנולה לסוכרתיים:

  1. לחמם תנור ל 175 מעלות צלזיוס .
  2. לחתוך את הקוואקר קטן, האגוזים, והשקדים בקערה גדולה. להוסיף את הקוקוס .
  3. לשים את החמאה או שמן הקוקוס והדבש או הסירופ בסיר קטן מעל לאש בינונית. לטגן את התערובת, בערך 2-3 דקות.
  4. להוריד את הסיר מהאש והוסיף את תמצית הווניל. להוסיף את התערובת הנוזלית לתערובת היבשה בקערה גדולה. לערבב היטב כך שכל הדגנים יתכסו בשכבה דקה של התערובת הנוזלית.
  5. לשים את התערובת על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  6. לאפות בתנור למשך כ-20-25 דקות, או עד שהגרנולה מקבלת צבע צהבהב, תוך ערבוב פעם ב-10 דקות.
  7. לאחר האפייה, להוציא את התבנית מהתנור לקרר חצי שעה ולאחר הקרור לחתוך את הגרנולה לחתיכות.
  8. לאחסן את הגרנולה בצנצנת אטומה לאוויר. היא תשמר טרייה למשך כמה ימים.

תהנו מהגרנולה הטעימה והבריאה המתאימה לסוכרתיים……

מימני באהבה

דבורה ברברה הרשקוביץ

אחות מומחית לסוכרת

אם קשה לך לשלוט בניהול מחלת הסוכרת מוזמנים לפנות לייעוץ לאחות סוכרת מומחית שתלווה אותך יד ביד עד השגת האיזון המיטבי.

 

פוסטים דומים

כתיבת תגובה